Primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari per avançar en la prevenció davant la COVID-19

Filloy i Martínez Benazet a la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari
Filloy i Martínez Benazet a la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari. Foto: SFG

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han presidit aquest dimarts a la tarda la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari (COSS). L’organisme neix amb la voluntat de reforçar la coordinació de les accions preventives davant la COVID-19 en aquests centres públics i privats. La trobada ha permès constituir la comissió i informar de la situació actual en els centres en relació al coronavirus SARS-CoV-2.

La reunió ha comptat amb representants de les entitats sociosanitàries públiques i privades que desenvolupen activitats o exerceixen serveis residencials per a la gent gran i les persones amb discapacitat al país. Filloy i Martínez Benazet han explicat que seguint els criteris establerts fins al moment, ja s’han iniciat proves diagnòstiques de la COVID-19 de forma periòdica a tots els centres sociosanitaris del país.

En aquesta mateixa línia, la primera trobada ha servit per generar els primers contactes i sinergies entre els diferents actors que la configuren. De fet, el Govern i els centres sociosanitaris actualment ja disposen d’un procediment d’actuació davant de nous casos de la COVID-19, tot i això la comissió té com a objectiu reforçar la coordinació de totes les mesures preventives i també d’aquells protocols d’actuació a dur a terme un cop es detecta un nou positiu.

La representació dels agents del sector té la voluntat de fomentar l’intercanvi d’informació sobre els serveis sociosanitaris i sanitaris en el si de la comissió, que té la capacitat d’establir subgrups de treball per abordar qüestions específiques.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.