Primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari per avançar en la prevenció davant la COVID-19

Filloy i Martínez Benazet a la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari
Filloy i Martínez Benazet a la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari. Foto: SFG

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han presidit aquest dimarts a la tarda la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari (COSS). L’organisme neix amb la voluntat de reforçar la coordinació de les accions preventives davant la COVID-19 en aquests centres públics i privats. La trobada ha permès constituir la comissió i informar de la situació actual en els centres en relació al coronavirus SARS-CoV-2.

La reunió ha comptat amb representants de les entitats sociosanitàries públiques i privades que desenvolupen activitats o exerceixen serveis residencials per a la gent gran i les persones amb discapacitat al país. Filloy i Martínez Benazet han explicat que seguint els criteris establerts fins al moment, ja s’han iniciat proves diagnòstiques de la COVID-19 de forma periòdica a tots els centres sociosanitaris del país.

En aquesta mateixa línia, la primera trobada ha servit per generar els primers contactes i sinergies entre els diferents actors que la configuren. De fet, el Govern i els centres sociosanitaris actualment ja disposen d’un procediment d’actuació davant de nous casos de la COVID-19, tot i això la comissió té com a objectiu reforçar la coordinació de totes les mesures preventives i també d’aquells protocols d’actuació a dur a terme un cop es detecta un nou positiu.

La representació dels agents del sector té la voluntat de fomentar l’intercanvi d’informació sobre els serveis sociosanitaris i sanitaris en el si de la comissió, que té la capacitat d’establir subgrups de treball per abordar qüestions específiques.

TOTES LES NOTÍCIES