La CASS reconeix l’increment de consultes mèdiques però descarta un col·lapse generalitzat del sistema

Façana de la CASS
Façana de la CASS. Foto: ARXIU

Davant la gran quantitat de receptes mèdiques que el personal administratiu afirma que ha de renovar, des de la CASS recorden que precisament van allargar la periodicitat dels documents dels  pacients amb malalties cròniques per alleugerir el sistema.

El president del consell d’administració de la CASS, Albert Font, ha afirmat que hi ha hagut un increment de les consultes arran de la inquietud que provoca la crisi sanitària, però nega parlar de col·lapse. “El sistema ha aguantat, m’estimo més parlar de saturacions puntuals que no pas de saturació sistèmica”, ha manifestat.

 

Més de 3.000 baixes
L’afectació a la CASS de la Covid-19 s’ha traduït en més de 3.000 sol·licituds de baixa d’ençà que va començar la crisi sanitària. Aquí s’inclouen les sospites, els diagnòstics i els aïllaments.

Així ho han assenyalat el president del consell d’administració de la CASS, Albert Font, i la directora de la CASS, Joaquima Sol.

Sol remarca que la implementació de les suspensions temporals per part del Govern ha evitat una davallada d’assalariats aquests mesos. La directora també reconeix alguns problemes d’interpretació amb els decrets plantejats per l’executiu, tot i que ja s’han resolt.

Cal destacar que durant aquest període de pandèmia s’han incrementat un 144% les trucades a la CASS i s’han rebut més de 27.000 correus de març a juny.

TOTES LES NOTÍCIES