El Govern presenta ‘Horitzó 23’ als grups de l’oposició

El grup parlamentari de Terceravia reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot
El grup parlamentari de Terceravia reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot. Foto: SFG

El cap de Govern, Xavier Espot, i els secretaris d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i de Telecomunicacions i Infraestructures, César Marquina, s’han reunit aquest dimarts amb els grups parlamentaris de l’oposició per tal de presentar-los ‘Horitzó 23’, el nou pla d’acció de l’Executiu fins al 2023. Un treball que ha de ser enriquit pels grups parlamentaris, els diferents sectors i la ciutadania.

Els representants del Govern els han explicat la metodologia que hi ha prevista per implementar i fer seguiment del nou full de ruta, així com l’estructura en què es desenvolupa: 77 accions concretes dividides en 20 iniciatives emmarcades en tres pilars. El marc conceptual estan dividides en tres grans temàtiques: el de benestar i cohesió social, el d’economia i innovació, i el d’aliances pel canvi.

A banda de fer una presentació general del nou pla de Govern, adaptat al nou escenari sorgit després de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, Espot i els secretaris d’Estat han remarcat especialment als grups parlamentaris la tasca legislativa que se’n desprèn fins al final de la legislatura.

Els representants dels grups de l’oposició s’han compromès a repassar la informació que se’ls ha entregat i fer arribar el retorn, amb les aportacions oportunes, a l’Executiu. Espot ja va indicar la voluntat de l’Executiu d’estudiar les propostes dels diversos grups parlamentaris i els agents econòmics i socials per tal de poder presentar la versió definitiva de l’‘Horitzó 23’ durant el pròxim debat d’orientació política.

TOTES LES NOTÍCIES