Monografia tècnica sobre esllavissades regionals als Pirineus

Monografia dels episodis regionals d’esllavissades al Pirineu
Monografia dels episodis regionals d’esllavissades als Pirineus (Andorra Rrecerca + Innovació)

Tal com ja va sortir publicat a la newsletter del mes de juny, durant aquell mes va finalitzar el projecte POCTEFA anomenat  PYRMOVE  “Anàlisi regional del risc d’esllavissades al Pirineu”.

Donat que un dels objectius és la sensibilització social sobre el risc d’esllavissades, dins el projecte s’ha elaborat una monografia dedicada als episodis regionals d’esllavissades al Pirineu. La monografia, que forma part de la col·lecció de Monografies tècniques de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), està disponible en català i castellà. Es pot consultar i descarregar en aquest enllaç.

La monografia és un compendi de quatre capítols en el qual es pretén donar una visió de les esllavissades més enllà del fenomen aïllat i vol remarcar el caràcter global dels episodis en què es produeixen de centenars a milers de moviments del terreny en un curt període de temps en un determinat territori.

Pel que fa a Andorra, AR+I ha estat un dels autors del text i s’han inclòs referència als aiguats del 1937 i 1982. Sobre aquest segon s’ha fet una extensa recopilació de la informació de moviments de vessant relacionats amb l’aiguat així com una reconstrucció meteorològica de l’aiguat.

El projecte PYRMOVE (EFA 364/19) ha estat cofinançat el 65% pel Programa Interreg POCTEFA 2014-2020, programa que té per a objectiu reforçar la integració econòmica i social entre Andorra, Espanya i França.

[do_widget id=category-posts-pro-64]