Llum d’emergència V16 de la DGT: què és i quan entra en vigor a Espanya


El triangle d’emergència té els dies comptats. Des l’1 de juliol ha començat a ser substituït per un nou dispositiu que ofereix major visibilitat, polivalència i seguretat als usuaris de la via. Es tracta de la balisa V16 i t’expliquem tot sobre ella.

Els triangles d’emergència ens acompanyen des de juliol de 1999 amb l’objectiu d’avisar els conductors que hi ha un vehicle detingut a la calçada uns metres més endavant. No obstant això, aquest sistema té diversos inconvenients i, sobretot, pot arribar a posar en perill al conductor, en veure’s obligat a baixar del vehicle i transitar per la calçada o els seus voltants per col·locar-los adequadament.

Per això, la Dirección General de Tráfico d’Espanya ha impulsat l’ús d’un nou dispositiu lluminós que ofereix més avantatges i usos addicionals que el triangle tradicional. El seu nom oficial és balisa o llum d’emergència V16.

 

Què és i com s’utilitza la llum d’emergència V16

Com ja hem avançat, aquest dispositiu substitueix el triangle, pel que té com a principal comesa senyalitzar la posició d’un vehicle que es trobi detingut a la calçada, ja sigui al voral o dins el propi carril.

El seu ús és molt més ràpid i segur, ja que ni tan sols cal sortir de el vehicle per posar-lo. Només cal baixar la finestreta, treure el braç i situar-lo sobre el vehicle, a la part més alta possible, de manera que sigui perfectament visible gràcies a la seva llum intermitent de color groc reglamentari.

La llum d’emergència V16 pot utilitzar-se com a substituta del triangle d’emergència des de l’1 de juliol de 2021. Des d’aquest moment, tots dos elements de seguretat conviuran i podran ser utilitzades indistintament fins a l’1 de gener de 2026, data en la qual estarem obligats a utilitzar únicament i exclusivament la llum d’emergència V16.

Font: motor.es

TOTES LES NOTÍCIES