El perill de les espigues en els gossos

Espigues i gos
Espigues i gos (Istock.com)

Quan vas de passeig amb el teu gos al camp s’ha d’estar alerta on i en quina zona està. Pel simple fet de córrer enmig de la pastura, el gos pot estar corrent perill. És per això que t’aconsellem estar pendent d’ell quan estiguis en el camp i et compartim el perquè les espigues són considerades tan perilloses per a ells.

Les espigues, igual que altres plantes, tenen uns petits pèls que s’enganxen al pèl o a la pell, en aquest cas del gos, es desprenen i es claven entre els dits, els ulls, o el musell, podent penetrar la pell i arribant a introduir-se dins de l’animal.

La zona més afectada i que hem de revisar després d’anar a un passeig pel camp amb el gos, són les seves potes, els ulls, les orelles, els coixinets i els seus dits. En aquesta zona es claven i s’introdueixen dins de la pell i formen una característica tumefacció vermella que supura i que els veterinaris diuen granuloma per cos estrany. Però no t’oblidis revisar cada part del seu cos.

Una espiga que romangui durant molt de temps clavada en el gos, pot arribar a ser molt greu, perquè l’espiga pot desplaçar-se per sota de la pell i viatjar llargues distàncies, trencant i infectant els teixits. També pot danyar greument l’oïda del gos o pot fins i tot perdre la visió.

 

Per Tot Sant Cugat
Font: wikifaunia.com

TOTES LES NOTÍCIES