L’Empty Quarter talla la gran reacció d’Albert Llovera al Dakar

Espectacular imatge del camió de la tripleta Llovera, Llobera, Torres en ple desert (FotoEsport)
Espectacular imatge del camió de la tripleta Llovera, Llobera, Torres en ple desert (FotoEsport)

Albert Llovera – Margot Llobera – Marc Torres, juntament amb altres participants de la categoria, van decidir tornar al bivac de sortida de l’etapa 6 (Shubaytah), després d’estar més de dues hores intentant sortir d’una olla de les que es van trobar als primers 20 km del recorregut de l’especial del dia en aquest Dakar 2024.

Van valorar els ensurts que van tenir fins aquell instant (diverses vegades a punt de bolcar) i el mal estat del recorregut, per a tots els vehicles que havien passat amb anterioritat. D’aquesta manera, van prendre una decisió, sempre dolorosa, agafar la ruta alternativa. No obstant segueixen ferms en la voluntat d’arribar a la meta final (divendres que ve dia 19) a la localitat de Yanbu.Martin Mazik presenta la candidatura al triomf final

El pilot txec, Martin Mazik, al volant del seu Iveco Powerstar va donar tot un recital de pilotatge a l’etapa súper marató distanciant des de l’inici els seus rivals directes de la categoria i sent l’únic camió que va arribar al tercer bivac (BP C) de la jornada.

A l’arribada a la meta de Shubaytah, el jove pilot holandès Mitchel van den Brink (Iveco Powerstar) i l’experimentat pilot txec Ales Loprais (Praga), van mantenir una lluita espectacular per la segona posició. Després de més de nou hores de cursa van creuar la línia d’arribada separats per només set minuts. Tots dos van cedir més d’una hora respecte a Muzik.

Així, doncs, el podi d’aquesta 6a etapa, disputada en dues jornades, l’han format: Mazik-Tomasek-Svando amb un crono de 8h35’535”, seguits de Van den Brink-Torrellardona-Van de Pol, a 1h05’41”, sent la tercera plaça per a Loprais-Valtr-Stross, a 1h12’40”.

Martin Mazik és el nou i sòlid líder de la classificació provisional de la categoria camions amb un temps acumulat de 28h59’182. Cal destacar que el segon classificat (Ales Loprais) es troba a 1h16’42”. Tot i que també és cert que al Dakar tot és possible.Albert recuperat físicament, però dunes de totes les mides van frenar el seu ímpetu

Llovera – Llobera – Torres no van tenir un bon inici a l’etapa súper marató. Sortint des de la part del darrere dels participants es van trobar unes dunes molt trencades i en condicions molt complicades. Així ho va explicar Llovera: “No havíem fet ni 20 km, quan juntament amb altres camions vam quedar enganxats, ni el camió d’Audi ens ha pogut treure. Després de donar-li molt temps a la pala, entre tots, hem aconseguit sortir i vista la situació hem pres la decisió d’anar a l’assistència de Shubaytah. Degut a que l’etapa 6 va començar ahir (dijous dia 11) i ha acabat avui, em penalitzat molt temps en aquesta etapa, però hem aprofitat aquestes hores per a revisar, tant el nostre estat físic amb els “fisios” com la mecànica per part dels tècnics de Fesh-Fesh”. A més, va posar èmfasi sobre que: “Sortir de tan enrere sempre és un inconvenient, però a les etapes amb tanta sorra i dunes la dificultat es multiplica per molt”.Entre el divendres i el dissabte els equips tindran un llarg enllaç fins a Riyadh per carretera. Els pilots amb avió

Un cop superada la temuda súper marató, acomplint-se les expectatives previstes quant a dificultat, els participants que segueixen en cursa tindran una jornada de descans a Riyadh. Precisament a la capital de l’Aràbia Saudita s’iniciarà la 8a etapa que finalitzarà a Al Duwadimi, en total 873 km dels quals 483 km es disputaran contra el crono. Al traçat, els pilots tornaran a trobar-se amb les zones pedregoses del centre del país abans d’enfrontar-se a les dunes (res a veure amb les de l’Empty Quarter quant a mida) a la part final del recorregut.

TOTES LES NOTÍCIES