Espot es reuneix amb el secretari general iberoamericà, prèviament a la celebració del primer Fòrum digital a Andorra

Andrés Allamand i Xavier Espot (SFGA)
Andrés Allamand i Xavier Espot (SFGA)

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha reunit aquest dijous amb el secretari general iberoamericà, Andrés Allamand, en el marc de la celebració aquest proper divendres del primer Fòrum digital d’Andorra. La reunió de treball entre els dos representants ha permès tractar temes d’interès compartit així com reafirmar el compromís del Govern en la col·laboració amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB).

De fet, i fruit d’aquesta implicació, Espot s’ha congratulat que Andorra sigui l’amfitriona del primer Fòrum digital de l’espai iberoamericà i ha assenyalat que la trobada ha nascut amb la voluntat de continuïtat i que el Principat en pugui ser la seu els anys següents.

Durant la reunió de treball, el cap de Govern també s’ha interessat per a conèixer com avança la preparació de la XXIX Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que acollirà la ciutat de Cuenca (Equador) el novembre d’enguany. Espot ha traslladat a Allamand el ferm compromís amb aquesta trobada per a poder estrènyer llaços de cooperació amb els països de la regió.

El secretari general també ha mantingut una trobada amb la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor i l’equip del ministeri, en la qual s’ha aprofundit amb els àmbits de cooperació amb la SEGIB en funció de les prioritats de l’acció exterior del Govern: educació, igualtat de gènere, persones vulnerables i multilingüisme, entre d’altres.

Allamand s’ha reunit amb el síndic general, Carles Ensenyat, i amb els membres de les comissions legislatives d’Economia i de Política Exterior i també s’ha reunit amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). El secretari general s’ha traslladat fins a la Universitat d’Andorra (UdA) on s’ha reunit amb el rector Juli Minoves i ha pogut gaudir d’una explicació magistral sobre la Història d’Andorra a càrrec de la doctora Cristina Yáñez.Primer Fòrum digital

El Principat acollirà aquest divendres el primer Fòrum d’Andorra titulat ‘Aliances Públicoprivades per a la Transició Digital’, que aplegarà prop de mig centenar d’assistents de l’administració pública, l’empresa privada i la banca multilateral de desenvolupament, així com també amb assistència telemàtica.

La trobada neix fruit de la voluntat del Principat de continuar apostant per la innovació i el desenvolupament sostenible i també arran del compromís que es va adoptar durant la Cimera Iberoamericana que va acollir Andorra el 2021. El Fòrum està organitzat de forma conjunta entre el Govern i la SEGIB amb un primer objectiu de generar un marc d’aliances necessari per a superar les bretxes en l’accés a la tecnologia digital que encara persisteixen a la regió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

TOTES LES NOTÍCIES