El Govern rep la segona visita del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa

Membres del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa a l'edifici de Govern (SFGA)
A l’esquerra, el ministre Ferré amb membres del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa (SFGA)

Una delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa s’ha reunit aquest dimecres amb el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró; el ministre de Finances, Ramon Lladós; i el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, en la segona visita d’avaluació d’aquest òrgan internacional al país. A més de la reunió amb els ministres del Govern, la delegació també s’ha reunit amb diferents autoritats del país, així com amb representants dels comuns.

Durant les tres reunions amb els ministres, les autoritats andorranes han pogut traslladar a la delegació internacional el diàleg franc entre el Govern i els diversos comuns, que a Andorra suposen el poder local. En aquest sentit, també se’ls ha pogut fer trasllat del resultat final de les negociacions per a la renovació de les lleis de delimitació de competències i de transferències, que es van aprovar el 2018. En la primera visita de la delegació l’abril del 2017 aquesta qüestió estava en negociació entre el Govern i els comuns.

Ja en la primera avaluació, el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa va apuntar que Andorra compleix amb les obligacions de la Carta europea d’autonomia local i que la petita dimensió del país facilita la cultura de la consulta i el diàleg entre el Govern i els comuns. Així mateix, també va subratllar que les col·lectivitats estiguin representades a nivell parlamentari.

La visita de la delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa s’emmarca en el procés d’avaluació de la democràcia local en relació amb la Carta europea de l’autonomia local, que Andorra va ratificar el 2011.

TOTES LES NOTÍCIES