Els salaris inferiors a 1.500 euros s’apujaran un 4,1%

Una treballadora d'una cafeteria
Foto d’arxiu d’una treballadora en una cafeteria

Amb l’objectiu d’afavorir la mà d’obra en tots els sectors, en especial a la restauració i l’hoteleria, el Govern ha aprovat avui dimecres la modificació de la quota general de les autoritzacions generals de les autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer.

La nova quota, que entra en vigor avui mateix, estableix que aquelles persones que tenen una autorització temporal d’immigració per al sector de l’hostaleria durant aquest estiu 2023 puguin seguir treballant al Principat acollint-se a la quota general.

Pel que fa als treballadors extracomunitaris que mai no han treballat al país, l’experiència mínima que hauran d’acreditar dins del seu sector es rebaixa a dos anys i no a quatre com fins ara. I pels que ja han treballat durant una temporada al país, podran regularitzar la seva situació sol·licitant i obtenint una autorització de residència i treball.

D’altra banda, i per a oferir salaris més atractius i adequats a l’augment del cost de la vida, el nou reglament fixa que els salaris inferiors a 1.500 euros s’hauran d’incrementar en un 4,1%.

Aquesta nova modificació de la quota general es produeix després d’una primera modificació el 19 d’abril d’enguany en la qual ja es va flexibilitzar a dues temporades els requisits de l’experiència professional per als nacionals extracomunitaris. Prèviament el Reglament de quota general aprovat el 12 d’octubre del 2022 ja havia rebaixat de 5 a 3 temporades aquest requisit.

El Consell de ministres ha acordat avui els requisits de la nova quota general, que compta amb el dictamen favorable i unànime del Consell econòmic i social reunit el passat divendres sota la presidència de la ministra Conxita Marsol.

TOTES LES NOTÍCIES