Detectat un brot de coronavirus al Centre Claror de la Seu d’Urgell

Vista general de la Seu d'Urgell
Vista general de la Seu d’Urgell. Foto: Arxiu

El Departament de Salut ha confirmat la detecció d’un brot de coronavirus al Centre Claror de la Seu d’Urgell. Segons han informat fonts de la delegació de Salut per a les regions de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, de moment s’ha diagnosticat 10 positius entre els residents del recinte i 3 casos més de contagi entre els treballadors.

Pel que fa a les dades generals, l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu té actualment 72 positius aïllats a domicili (5 més que el dia anterior) i 226 contactes directes també confinats (+2). El risc de rebrot se situa avui a 1.408 (+163); i la taxa de reproducció del virus es manté semblant a la dels darrers dies, a 1,66 (+0,01).

Pel que fa al brot detectat ara fa una setmana al Sant Hospital, i en el marc del cribratge que es va dur a terme, els darrers dos dies s’ha detectat un nou positiu i per tant la xifra total d’encomanats se situa en 30. D’aquests, 16 són pacients (8 d’ells ingressats a l’hospital mateix i 8 més aïllats als seus respectius domicili) i 13 són professionals, juntament amb una estudiant en pràctiques. Dels professionals, un ha estat ingressat a un altre centre. La resta són asimptomàtics o bé amb símptomes lleus, segons ha informat el director gerent de l’FSH, Francesc Guerra. Paral·lelament, hi ha 8 professionals més que han donat negatiu però que estan igualment confinats per la seva condició de contactes estrets.

A data d’avui, el Sant Hospital hi ha ingressats 14 pacients, dels quals 12 hi són per complicacions derivades de la Covid-19. La xifra es manté com el dia anterior, atès que les darreres hores hi ha hagut un nou ingrés i una nova alta.

TOTES LES NOTÍCIES