Convocatòria d’exàmens oficials de català

Cartell quer demana si parles català
Aprovada una nova convocatòria d’exàmens (iStock)

L’Executiu d’Andorra ha donat llum a verda una nova convocatòria d’exàmens oficials de llengua catalana de nivells A1, A2, B1, B2, i C1 per als candidats lliures. El preu de la inscripció és de 17,15 euros. En el cas dels funcionaris o treballadors públics indefinits de l’administració general, serà gratuït i s’hauran de posar-se en contacte amb l’Àrea de Formació.

Així, tal com recull l’avís, les inscripcions estaran obertes entre el 12 i el 22 de desembre, i s’hauran de fer de forma telemàtica a www.e-tramits.ad. Els no residents han d’enviar la Sol·licitud d’informació o atorgament del Número d’Identificació Administrativa i una còpia del passaport o document d’identitat a catala_examens@govern.ad.

Poden accedir als exàmens oficials de llengua catalana les persones majors de setze anys en el moment en què tinguin lloc els exàmens, independentment de la nacionalitat, residents o no residents al Principat d’Andorra, que vulguin acreditar el seu coneixement de llengua catalana.

Els exàmens avaluen tant la comprensió oral i lectora dels candidats, com l’expressió i interacció escrites i orals. Els exàmens tindran lloc entre el 27 de gener i el 28 de gener al Centre de Català d’Escaldes-Engordany i a l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, segons el dia.

Un cop feta la inscripció, els candidats podran consultar a partir del 23 de gener a www.educacio.ad o www.cultura.ad l’hora en què estan convocats a la prova oral. Pel que fa als resultats, es publicaran als mateixos webs el dia 28 de febrer a les 10 hores, i s’indicarà si el candidat està declarat “apte” o “no apte”.

TOTES LES NOTÍCIES