Com introduir el teu nadó en l’aliment sòlid

Un petit infant menjant unes farinetes de cereals (AMIC)
Un petit infant menjant unes farinetes de cereals (AMIC)

Introduir el teu nadó en el menjar sòlid és una emocionant fita en el seu desenvolupament. La majoria dels nadons estan llestos per a començar a menjar aliments sòlids entre els 4 i 6 mesos d’edat. Observa els senyals que t’indiquen que està preparat, com la capacitat de mantenir el cap alçat, asseure’s amb suport i mostrar interès en el menjar dels adults.

Així mateix, la primera vegada que l’introdueixis en el menjar sòlid, escull un moment en el qual el teu nadó estigui tranquil. Col·loca l’infant en una cadira alta còmoda i segura. Col·loca una tovallola o pitet gran per a atrapar els vessaments i protegir la roba.

Introdueix un nou aliment alhora i espera uns dies abans d’oferir-ne un altre de nou. Això t’ajudarà a identificar qualsevol reacció al·lèrgica o intolerància alimentària.

Al principi, el menjar ha de ser molt suau i fàcil d’empassar. Pots començar amb purés suaus de fruites o verdures, cereal d’arròs barrejat amb llet materna o fórmula, o purés.

Observa la reacció del teu bebè als nous aliments. Si mostra signes d’al·lèrgia, com a erupció cutània, inflor de llavis o dificultat per a respirar, deixa de donar-li aquest aliment i consulta al pediatre.

A mesura que el teu nadó creixi, fomenta la seva independència permetent-li agafar els aliments amb les seves pròpies mans i explorar diferents textures i sabors.

La introducció d’aliments sòlids pot ser un procés lent i desordenat, però és important ser pacient i encoratjar el teu nadó a gaudir de l’experiència.Per Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES