Bars i cafeteries podran oferir servei a taula a la tarda a partir de dimarts

Un bar restaurant d'Andorra la Vella
Un bar restaurant d’Andorra la Vella

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest dilluns un nou relaxament d’algunes de mesures de caràcter temporal decretades per a contenir la propagació de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 que afecten bars i cafeteries.

Així, a partir de demà dimarts aquests establiments podran obrir també en la franja de tarda, entres les 16.00 i les 19.00 hores. El nombre màxim de persones per taula continua sent de 2 en els espais interiors i de 4 persones per taula en els serveis a l’exterior. El límit establert en aquests establiments exclou els nuclis convivents superiors.

Els establiments que també estiguin autoritzats com a restaurants, han de fer una pausa obligatòria per higienitzar i ventilar entre cadascun dels serveis. Els clients hauran de dur la mascareta fins al moment de consumir en tots els casos i la distància entre les cadires ha de ser de mínim d’1,5 metres.

Martínez Benazet també ha indicat que la resta de mesures es prorroguen: en els restaurants es podran agrupar un màxim de 4 persones per taula, llevat que el nucli convivent sigui superior. També es segueix prescrivint el teletreball sempre que sigui possible, i les reunions de feina en format presencial també han de tenir un màxim de 4 integrants.

Finalment, el ministre també s’ha referit al sector lúdic. En aquest sentit, ha recordat que es manté el tancament dels establiments d’oci nocturn i es decreta el tancament dels establiments autoritzats com a sales de jocs recreatius i d’explotació de màquines recreatives.

El titular de la cartera de salut ha exposat que la decisió d’aquestes modificacions puntuals té en compte l’evolució epidemiològica del país i la pressió sobre el sistema sanitari. En aquest sentit, Joan Martínez Benazet ha indicat que “la incidència de la pandèmia disminueix lentament després del repunt controlat que va haver-hi la setmana passada”. El nou Decret té una vigència de vuit dies.

TOTES LES NOTÍCIES