Amanida de cuscús

Una amanida de cuscús (Getty images)
Una amanida de cuscús (Getty images)

El cuscús és un plat d’origen amazic, preparat a partir de sèmola de blat. El cuscús es consumeix després de remullar-lo en aigua i vaporitzar-lo o bullir-lo. Malgrat que pugui semblar que un plat elaborat a base de sèmola pot resultar un xic insípid, res més lluny de la realitat. El cuscús, gràcies a tots els ingredients que el composen resulta saborós i una gran experiència per al paladar.

Ingredients:

200 g de cuscús
1 ceba mitjana, picada
1 pebrot vermell, tallat a daus
1 pebrot verd, tallat a daus
1 carabassó petit, tallat a daus
1 tomàquet gran, tallat a daus
50 g de panses
50 g de pinyons torrats
Un grapat de fulles de menta fresca, picades
Un grapat de fulls de coriandre fresc, picats
Sal i pebre al gust
Suc de llimona
3 cullerades d’oli d’oliva



Preparació:

Bull el cuscús seguint les instruccions del paquet. Normalment, cal cobrir el cuscús amb aigua bullent i deixar-lo reposar tapat durant uns 5 minuts fins que absorbeixi tot el líquid.

En una paella, escalfeu una cullerada d’oli d’oliva i sofregiu la ceba fins que estigui transparent. Afegiu els pebrots i el carabassó tallats a daus i saltegeu-los durant uns 5 minuts fins que estiguin tendres, però encara cruixents.

Un cop els vegetals estiguin cuits, retireu la paella del foc i afegiu-hi el cuscús bullit. Remeneu bé perquè els ingredients es barregin.

En un bol gran, barregeu el cuscús amb els tomàquets tallats a daus, les panses, els pinyons torrats, la menta i el coriandre picats. Salpebreu al gust i afegiu un raig de suc de llimona i les dues cullerades restants d’oli d’oliva. Remeneu bé per a combinar-ho tot.

Proveu la sal i afegiu-ne si cal. Si voleu, podeu afegir més herbes fresques per a donar un toc extra de sabor.

Deixeu que l’amanida reposi a la nevera durant almenys una hora abans de servir-la. Això permetrà que els sabors es fusionin millor.

Just abans de servir, remeneu l’amanida una altra vegada i decoreu-la amb unes fulles de menta fresca.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES