Àloe Vera al teu hort

aloe vera
L’aloe Vera es pot cultivar a casa (Istock)

Existeixen més de 400 plantes d’Àloe, pertanyents a la família de les Suculentes, plantes que emmagatzemen aigua en les seves fulles, tiges i arrels. L’Àloe vera (Barbadensis Miller) és una d’elles. És una planta perenne que podem tenir fàcilment en el nostre hort o test.

Té una petita tija de la qual surten totes les seves fulles, que poden arribar a mesurar 50 cm de llarg i 10 d’ample. El color és verd grisenc amb espines molt petites. Algunes tenen tons rosats en les vores de les fulles i les plantes joves habitualment tenen taques.

Sol florir a la fi de primavera i inicis d’estiu. Les flors, molt cridaneres, creixen en ram, de color groc o ataronjat. Creix de manera silvestre en llocs tropicals i subtropicals, tolera temperatures fins a 0 graus i creix tant amb sol directe o semi ombra, però necessita bastant llum.

Cal regar la planta amb abundant aigua, però no gaire seguit. Esperar que la terra estigui seca abans de tornar a regar. Evitar els excessos d’humitat, sobretot a l’hivern, procurant tenir-la en un recipient amb bon drenatge.

Es pot reproduir traient els seus fillols des de l’arrel tornant a replantar-los en un nou test.

Per redacció /  Huertodeurbano.com