Com treure les taques de cera a la roba

netja de cera
La cera de depilació es neteja amb oli de bebè

Si la taca és de cera de depilar, tens diversos productes que t’ajudaran eficaçment a retirar la cera de la peça.

En primer lloc, un producte molt efectiu és el lleva-esmalts sempre i quan aquest no contingui acetona, ja que aquesta pot descolorir i danyar la textura de la peça. Impregna el producte en un cotó i frega amb suavitat per a retirar el producte.

Amb la mateixa tècnica que l’anterior, pots provar també amb alcohol. És important que, en tots dos casos, canviïs constantment el cotó a fi de no tacar el teixit.

I finalment, una tercera opció és fer servir l’oli corporal dels bebès. En aquest cas, es tracta de ficar la peça en una olla amb aigua calenta a la qual s’afegirà una mica d’oli corporal de bebès. S’haurà de mantenir la peça a dins uns minuts. Si la taca és gran i tediosa i no acaba de sortir, posteriorment es pot refregar amb un raspall de truges fines fent suaus moviments circulars. En acabar, ficar-la a la rentadora.

Si bé en altres tipus de taques és millor córrer per treure-la el més aviat possible, en el cas de la cera és millor sempre deixar-la refredar i que s’endureixi abans de començar a tractar-la.

Si la cera prové d’espelmes, el més aconsellable és fer servir la tècnica del fred, que consisteix a introduïr la prenda al congelador durant 1 hora, transcorreguda la qual, la cera s’ha debilitat i es desprèn molt fàcilment amb els dits.

Per Eva Remolina