Croque monsieur

Un saborós croque monsieur (Getty Images)
Un saborós sandvitx croque monsieur (Getty Images)

El croque-monsieur és un sandvitx elaborat amb pa de motlle, pernil cuit, formatge i salsa beixamel gratinat al forn. És una versió milloradíssima del clàssic sandvitx mixt (biquini), l’origen del qual trobem a França i que, segons explica el saber popular, va aparèixer per primera vegada a la carta d’un cafè parisenc, el 1910. Aquesta és la proposta de la setmana. Una recepta que farà les delícies de la família tant per a esmorzar, berenar, sopar o per a un dinar ràpid.

Ingredients (per a 2 persones):

  • 4 llesques de pa de motlle (millor si és una mica gruixut)
  • 2 llesques de pernil dolç 
  • 2 llesques de formatge emmental o gruyère
  • 20 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 200 ml de llet
  • Nou moscada (un polsim)
  • Sal i pebre



Elaboració:

  1. Preparem la beixamel:
    • En un cassó, fon la mantega. Afegeix-hi la farina i remena bé.
    • Incorpora a poc a poc la llet calenta, sense parar de batre, fins que quedi una salsa espessa i suau.
    • Assaona amb sal, pebre i un polsim de nou moscada.

  2. Muntem l’entrepà:
    • Sobre una llesca de pa, posa una llesca de pernil i una de formatge.
    • Tapa amb una altra llesca de pa.

  3. Acabat al forn:
    • Unta la part superior de l’entrepà amb beixamel i reparteix una mica més de formatge ratllat al damunt.
    • Enforna a 200 °C uns 10 minuts, fins que la superfície quedi daurada i gratinada.



Diferència entre Croque Monsieur i Croque Madame

El Croque Monsieur és l’entrepà clàssic amb pernil, formatge i beixamel, gratinat al forn. El Croque Madame és exactament el mateix, però porta un ou ferrat al damunt.

Diuen que el nom ve perquè l’ou recorda un barret de dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]