Torna el Mercat Càtar de Castellbò, aquest diumenge

Cartell del Mercat Càtar de Castellbò
Cartell del Mercat Càtar de Castellbò (RàdioSeu)

Castellbò reviu aquest cap de setmana el seu passat medieval amb el Mercat Càtar, que enguany recupera la seva plenitud. La cita coincideix amb la Festa Major del poble i començarà dissabte al matí amb una Caminada guiada pel Camí de l’Últim Càtar, des de la Font del Pati. El mateix dia, a les 10 de la nit al Castell, s’hi podrà veure la Recreació històrica El malson de Belibasta, amb espectacle pirotècnic del grup de Diables de l’Alt Urgell.

La jornada central serà diumenge i començarà a les 10 del matí amb l’obertura del mercat, amb artesans d’arreu del Pirineu i demostració d’antics oficis durant tot el dia. A les 11 hi haurà la Cercavila inaugural amb el grup El Toll de Ferro. I a 2/4 de 12, els poemes d’amor d’Els joglars de Six a la Plaça de l’Església.

A partir de les 12 del migdia, a la Col·legiata de Santa Maria, hi haurà les presentacions dels contes Dolces poemes, de Rosa Marsino, i Arriben els càtars, de Cara Sal amb il·lustracions d’Abby. Paral·lelament, Toll de Ferro oferirà una cercavila. I, a la una, es podrà veure la recreació Belibasta, camí de la foguera, des de la plaça de l’Església.

Alguns d’aquests actes es podran tornar a veure al llarg de la tarda, com ara la cercavila (16.30 i 19.00 h) i la recreació històrica i l’actuació dels Joglars de Six (18.00 h). Entremig, a les 5 de la tarda a la Col·legiata, l’historiador urgellenc Carles Gascón i el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, presentaran la xerrada D’aquí set-cents anys el llorer reverdirà. Guilem Belibasta i el Camí de l’Últim Càtar. El programa es completarà a les 7 del vespre amb una visita guiada al Castellbò històric.

 

Festa Major a Organyà i a Vilanova de Banat

Aquesta és una de les moltes propostes d’aquests dies a l’Alt Urgell, en el cap de setmana amb més activitats de tot l’any a la comarca. També estan de Festa Major a Organyà, amb un programa que comença aquest dissabte al vespre amb un partit de futbol de veterans, el pregó a càrrec de Carme Clotet i Lourdes Travé, un concert de professors de l’AIMS Festival i, ja la mitjanit, les actuacions de La Salseta del Poble Sec i Ivan DJ. Diumenge hi ha prevista una matinal infantil de pesca, tornejos d’escacs i futbol, música de cambra amb Fixin-s’hi Quartet i, a la nit, les versions del grup De Noche i la sessió de DJ Marsal Ventura. La festa continuarà dilluns, al vespre i la nit, amb el ball de l’Orquestra La Litoral.

Una altra població que celebra la seva festa gran és Vilanova de Banat. Aquest dissabte al vespre hi haurà el pregó, el Sopar Popular, un bingo, ball amb el Duo Làser i sessió de DJ Farigola. I diumenge, missa solemne, vermut popular, jocs infantils a la tarda, Cercavila ‘Flower Power’ i observació de les llàgrimes de Sant Llorenç amb rom cremat.

L’extensa agenda de dissabte a l’Alt Urgell i la Cerdanya també inclou actes de la Festa d’Estiu de Taús, el taller ‘Pràctiques de color’ amb Jazmin Gudicci (al matí a l’Espai Entorns de Músser), una nova jornada de portes obertes a l’església de Sant Serni de Cabó (també al llarg del matí) i, ja al vespre, un Capvespre Literari amb Josep Espunyes al Refugi de Cortiuda, un concert del grup Clazzics a Tuixent, un altre concert del FeMAP a Estamariu amb la formació Temperamento i un espectacle de cabaret a la Font del Genil d’Arsèguel.

Pel que fa a diumenge, el FeMAP ofereix una altra actuació a la comarca: la del conjunt Trifolium, a les 7 del vespre a l’església de Sant Climent de Coll de Nargó. I dilluns, el mateix festival pirinenc programa el concert d’Armonía Concertada, en aquest cas al migdia (12.30 h) a l’església de Santa Cecília de Vilanova de Banat. També dilluns, al vespre (19.00 h), la Plaça Major de Tuixent acollirà la proposta musical de Joe Psalmist i The Gospel Train.

Tots els detalls d’aquestes i més activitats els podeu consultar al web www.radioseu.cat/agenda.

TOTES LES NOTÍCIES