Quants mòbils has comprat?

Un telèfon mòbil apagat amb el símbol d'una bateria
Un telèfon mòbil apagat amb el símbol d’una bateria (Unsplash)

Arran de la necessitat global de fer un canvi de rumb en el consum de tecnologia i dirigir el mercat cap a hàbits més sostenibles, Back Market, el marketplace global líder en la venda de productes recondicionats, ha realitzat una enquesta global amb la col·laboració d’IPSOS per a establir un punt de partida en els hàbits de consum a l’Estat espnyol en comparació amb Alemanya, França, el Regne Unit i els Estats Units a l’hora d’enfrontar-se a la compra de tecnologia i, en particular, de tecnologia recondicionada. L’estudi compta amb més de 10.000 participants en el període del passat estiu.

Segons aquest estudi, els espanyols tenen de mitjana 6,2 mòbils al llarg de la seva vida, una xifra que supera a tots els països enquestats, inclosos els Estats Units, que se situa en 5,9 telèfons intel·ligents. A més, els espanyols tenen de mitjana 7,1 dispositius electrònics en un mateix temps. Encara que la possessió de dispositius electrònics pot abastar des de tenir una impressora a una consola, el telèfon intel·ligent segueix en el primer lloc: els tres dispositius que més abunden a les cases dels espanyols són els telèfons mòbils, amb un 91% d’enquestats al país que afirmen tenir almenys un, li segueix la televisió, amb un 85% sota la mateixa afirmació i després els ordinadors amb un 81%.

Amb la inflació i l’obligat ús de la tecnologia en el nostre dia a dia, a Espanya, segons mostra Back Market, el 62% ja es planteja adquirir productes recondicionats, és a dir, productes que han estat usats, recollits, analitzats, reparats i renovats per professionals i es preveu que aquesta xifra segueixi en augment com a opció econòmica enfront de la inflació a la qual s’enfronta el país.

L’estudi mostra, a més, que el 46% dels espanyols recicla els seus dispositius, un 29% els dona i un 26% els intenta reparar. Aquestes xifres, juntament amb les bones pràctiques que Espanya ja realitza quant a conscienciació mediambiental -és el segon país darrere de França que recorre a la reparació com a solució davant la tecnologia espatllada en comptes de rebutjar-la-, indica un potencial significatiu en la reducció del seu impacte mediambiental.

La disminució en la demanda de tecnologia nova és un dels factors principals cap a aquest canvi de paradigma, ja que cada vegada que s’opta per un telèfon intel·ligent recondicionat en comptes d’un nou, s’estalvia l’extracció de 243,60 kg de matèries primeres, l’equivalent al pes de 12 bicicletes.

“L’estudi revela a Espanya com un país amb gran potencial de disminuir el seu impacte mediambiental gràcies als seus bons hàbits, conscienciació ecològica i el seu actual posicionament en pràctiques com la reparació d’aparells elèctrics i electrònics. La importància de la sostenibilitat i les pràctiques de consum responsable va en augment, i els consumidors mostren una major receptivitat cap a l’adopció de dispositius tecnològics respectuosos amb el medi ambient quan pensen a adquirir un dispositiu”, comenta Marta Castillo, Responsable de Màrqueting i Marca de Back Market España.

Com a especialista en dispositius renovats, Back Market cerca impulsar el canvi cap a un consum de tecnologia més sostenible i promoure l’economia circular. La tecnologia renovada no només ajuda els consumidors a estalviar diners, sinó que també redueix els residus electrònics i contribueix, significativament, a la sostenibilitat mediambiental.Per Tecnonews

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES