La CEA confia que Andorra pugui ser considerada com a part de l’Alt Urgell abans del 21 de desembre

Gerard Cadena
Gerard Cadena, president de la CEA

Un cop confirmat el pla de desescalada de Catalunya, la Confederació Empresarial Andorrana celebra que s’hagi pogut avançar l’arribada de turistes al país abans de les festes de Nadal. L’entitat assenyala que ara les empreses podran començar a definir millor les contractacions que necessiten i es mostra esperançada perquè Andorra pugui incloure’s dins la regió de l’Alt Pirineu i Aran.

La data del 21 de desembre ja està marcada al calendari com aquella en què es podrà restablir la mobilitat entre Andorra i Catalunya.

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, creu que seria molt important que el Principat entrés dins la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i pogués recuperar la comunicació amb una part del territori català abans.

De moment, però, es mostra satisfet del pla de la Generalitat per doble motiu. En primer lloc per poder rebre, abans del que es preveia, els turistes catalans, que podran arribar durant totes les festes de Nadal.

En segon lloc ha destacat que aquest avançament “vol dir també que la corba d’infecció catalana també està baixant“.

Cadena considera que ara les empreses podran treballar amb una perspectiva més clara pel que fa a les contractacions d’aquest hivern. “Fins ara no es podia dir quina era la contractació de les empreses”.

En aquest sentit, ha remarcat que malgrat que continua havent-hi cert grau d’incertesa, “encara que sigui a un mes vista, el tenim més clar”.

Des de la CEA estan també a l’expectativa del que decideixi França la setmana vinent, pensant especialment en com d’important és el visitant francès per al Pas de la Casa.

Confien que l’allargament de les suspensions temporals de contracte doni una empenta per sobreviure a aquelles empreses amb més dificultats i recorden que el que volen, més que rebre ajudes, és poder treballar.

TOTES LES NOTÍCIES