
L’estiu és l’època de l’any per excel·lència que, a nivell nutricional, més ens deixem anar i ens ve de gust gaudir d’alguns extres. Gelats, begudes, pastissos… Precisament dels pastissos és del que toca parlar. N’hi ha de mil tipus, però, ja que ens hi posem, la proposta és fer-ne un de saludable: Un pastís de pastanaga.
Ingredients
2 tasses de pastanagues ratllades fines
1 1/2 tasses de sucre
1 tassa d’oli vegetal
4 ous
2 tasses de farina
1 1/2 culleradetes de bicarbonat de sodi
1 1/2 culleradetes de pols d’enfornar
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de nou moscada molta
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 tassa de nous picades (opcional)
1/2 tassa de panses (opcional)
Per al glacejat
225 g de formatge crema a temperatura ambient
1/2 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient
2 tasses de sucre en pols (sucre de llustre)
1 culleradeta d’extracte de vainilla
Instruccions
Preescalfa el forn a 180 °C. Unta amb oli, mantega o enfarina un motlle per a pastís.
En un bol gran, barreja el sucre i l’oli fins que estiguin ben combinats. Agrega els ous, un a un, batent bé després de cada addició. Incorpora les pastanagues ratllades i mescla fins que estiguin distribuïdes de manera uniforme.
En un altre bol a part, tamisa la farina, el bicarbonat de sodi, la pols d’enfornar, la sal, la canyella, la nou moscada i el gingebre. Afegeix aquesta mescla seca a la barreja de pastanagues i integra fins que estiguin ben combinats. Si desitges, pots agregar les nous picades i les panses en aquest punt i barreja-les.
Aboca la massa en el motlle i allisa-la amb una espàtula.
Introdueix en el forn preescalfat durant aproximadament 45-50 minuts, o fins que en inserir un escuradents en el centre del pastís, aquest surti completament net.
Retira el pastís i deixa’l refredar en el motlle durant uns 10 minuts. Després, transfereix-lo a una reixeta perquè es refredi completament.
Mentre el pastís es refreda, prepara el glacejat. Per a això, en un bol, bat el formatge crema i la mantega fins a obtenir una barreja suau i cremosa. Agrega gradualment el sucre en pols i la vainilla, i continua batent fins a aconseguir una consistència suau.
Una vegada que el pastís estigui completament fred, cobreix la part superior amb el glacejat. Pots decorar-lo amb nous picades o pastanagues ratllades, si ho desitges.