Els comuns enllesteixen la Llei dels agents de circulació

Els comuns enllesteixen la Llei dels agents de circulació
La trobada de cònsols ha tingut lloc a Canillo (Arxiu)

Els cònsols de les set parròquies, que s’han reunit aquest matí de dimarts, a Canillo, en el marc de les trobades periòdiques que duen a terme, estan perfilant els últims detalls de la Llei dels Agents de Circulació impulsada per les corporacions locals i que ha liderat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas com a representant dels cònsols.

Els comuns tramitaran pròximament la legislació per tal que el Consell General en faci la seva validació. La Llei recull i actualitza noves tasques i necessitats que van més enllà de les feines viàries habituals. El text integra rols que ja es desenvolupen habitualment com a agents de proximitat i que amb la pandèmia s’han intensificat.

Un altre de les qüestions abordades durant la reunió ha estat l’accés a una base de dades amb informació sobre gent gran que està tractant el ministeri d’Afers Socials i amb la qual es donarà accés a les administracions comunals per tal que es pugui fer un seguiment més acurat dels perfils de més de 70 anys amb nivells alts de dependència.

Per a traslladar aquesta eina als cònsols ha comparegut la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès qui ha exposat els resultats de l’enquesta i creació de la base de dades de la gent gran.

També ha comparegut, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva per a presentar la candidatura UNESCO del Coprincipat alhora que ha demanat la col·laboració dels comuns per a la promoció a partir d’un pla de treball conjunt que s’hauria de desenvolupar a partir del 2023. La pròxima reunió de cònsols tindrà lloc el 13 de setembre al Comú d’Encamp.

TOTES LES NOTÍCIES