El primer que hem de tenir en compte respecte al terrari del camaleó és que necessita ventilació, humitat i altura, la qual cosa ens fa descartar directament els típics terraris horitzontals o cubetes de plàstic.Si el nostre objectiu és que la nostra mascota estigui al més còmoda possible, la millor opció per al terrari és fer-lo nosaltres a mida.
Com a exemple, partirem de l’element base en què construir-lo i en aquest sentit el més adequat és la fusta, preferiblement de pi.
Podem introduir el vidre en alguna part però oblidem-nos dels terraris completament realitzats en aquest material perquè no permet una correcta ventilació. Per exemple, el sostre, el terra i la part posterior poden ser de fusta i el frontal i els laterals de malla metàl·lica.
La porta del terrari ha d’ocupar tot el frontal ja que això ens permetrà un millor accés a l’interior.
Al sostre cal col·locar fluorescents específics per a rèptils, que simulin la llum solar.
El terrari requereix també d’una bombeta ceràmica que doni calor però no llum, les ideals són les d’infraroig.
Una vegada tenim l’estructura, toca simular a l’interior l’hàbitat natural. El primer a tenir en compte és que les branques naturals han d’estar ben desinfectades i netes i han de cobrir la totalitat de l’espai. També col·locarem plantes de tipus ficus benjamina, potos, etc.
La polvorització a l’interior del terrari és molt important. Tot i així, hem de subministrar al nostre animal una abeuradora de goteig.
Font: queridasmascotas.com
Per Tot Sant Cugat