El Govern estudia millorar la cobertura social dels aturats estrangers que tornin al país d’origen

Servei d'Ocupació
Servei d’Ocupació. Foto: Arxiu

El Govern es planteja millorar la cobertura social als treballadors estrangers aturats que tornin al país d’origen però descarta establir un subsidi d’atur contributiu. Recorda que alguns Estats de la Unió Europea, com ara Luxemburg, tampoc no disposen d’aquesta mena d’ajut.

Andorra haurà de fer un pas endavant en matèria de cobertura social per als treballadors estrangers que es queden sense feina i tornen al país d’origen.

És una de les demandes d’Espanya en el marc de les converses preliminars sobre el futur acord d’associació amb la UE. Des del Govern assumeixen que el sistema actual no és suficient, però en cap cas es planteja establir un subsidi d’atur contributiu.

Xavier Espot recorda que alguns Estats de la mateixa UE, com Luxemburg, tampoc disposen d’aquest tipus de drets.

El Govern es mostra obert a contemplar la proposta, sempre que sigui assumible per les finances del país, ja que el sistema actual d’ajudes està sotmès a la residència.

Espot creu que “podrem trobar un terme mig on tothom s’hi trobi còmode, sense haver de renunciar al nostre sistema de protecció social”.

Segons Espot, aquesta i altres qüestions s’han començat a tractar en el marc de les converses preliminars, però en cap cas es tractaria de demandes oficials i específiques.

TOTES LES NOTÍCIES