Ous farcits

Ous farcits
Ous farcits (Istock.com)

Els ous farcits són ideals per a qualsevol època de l’any i tenen l’avantatge que es poden preparar el dia anterior. Com a entrant, aperitiu o en un bufet de qualsevol esdeveniment, els ous farcits agraden a tothom, es preparen en tot just 20 minuts i et treuen en un moment de qualsevol dificultat. A més són molt versàtils, ja que accepten una infinitat de farciments.
Els que presentem, no obstant això, són els més clàssics.

Per a 6 persones necessitem:
  • 6 ous
  • Tomàquet fregit (casolà) o de pot
  • Maionesa
  • Pebrots vermells
  • Tonyina
  • Ceba
  • Olives negres
  • Uns altres (al gust) com: anxoves, espàrrecs…
  • Sal

 

Preparació

1- En un cassó amb aigua i sal, bullir els ous.
2- Mentrestant, en un bol, barrejar el tomàquet, la ceba picada molt petita, la tonyina i 3 cullerades de maionesa.
3- Quan estiguin els ous cuits, partir-los per la meitat i retirar els rovells.
4- Agafem la meitat del rovells i les afegim també al bol amb la resta d’ingredients i barreja’ls bé fins a obtenir una pasta homogènia.
5- Farceix els ous.
6- Cobreix els ous amb una mica més de maionesa, ratlla la resta de rovells i aboca’ls per damunt i decora amb el pebrot, l’oliva, l’anxova, l’espàrrec, o el que vulguis segons el gust.

 

Altres opcions

Els ous així mateix accepten un altre tipus de farciments com ara de carn picada, pernil, bacallà, gambes i surimi, etc.

[do_widget id=category-posts-pro-64]