45.500 euros en ajuts per als treballadors residents del sector de la neu aturats per la Covid-19

monitor esquí
Monitors d’esquí. Foto: ARXIU

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, el compromís de despesa per fer efectius els ajuts econòmics del mes de desembre per desocupació involuntària per les activitats relacionades amb la temporada d’esquí. Aquesta prestació està destinada als treballadors residents del sector de la neu en situació de desocupació involuntària a causa del coronavirus SARS-CoV-2.

En concret, s’han aprovat 45.515,51 euros que corresponen a les ajudes per a 65 sol·licitants que reuneixen els requisits corresponents a la convocatòria, aprovada per decret el 16 de desembre d’enguany. Es recorda que la quantia de la prestació econòmica per desocupació involuntària és equivalent al salari mínim oficial mensual, amb el topall màxim del llindar econòmic de cohesió social (LECS) personal o familiar, segons correspongui proporcionalment als dies treballats.

La durada de l’ajut s’aplica a partir de l’1 de desembre del 2020, llevat que la data d’inici del contracte laboral sigui posterior, quan percebrà a partir de la data d’inici establerta al seu contracte laboral. Es mantindrà fins que les empreses relacionades amb l’activitat de l’esquí no iniciïn amb normalitat la temporada 2020-2021. Una vegada començada l’activitat, aquest ajut queda extingit.

Així doncs, el nou ajut està dirigit als treballadors de l’esquí o sectors vinculats a aquest, que amb residència legal, efectiva i permanent a Andorra, no han pogut iniciar la seva activitat laboral i la qual ha estat fins ara, igual que la temporada d’hivern 2019-2020, la seva font d’ingressos principal. Entre els requisits per optar a la prestació, s’estableix que el fet d’haver estat contractat al Principat durant la temporada d’esquí 2019-2020, en règim de jornada legal ordinària, en algun dels sectors d’ocupació afectats per l’ajornament de l’inici de la temporada d’esquí 2020-2021.

La situació de desocupació ha d’haver estat causada per no haver pogut formalitzar el contracte de treball corresponent o una vegada formalitzat no han pogut fer efectiva la seva incorporació al lloc de treball per haver-se ajornat la data d’inici de les activitats del sector de l’esquí o derivats d’aquest per la temporada d’hivern 2020-2021.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES