Un projecte per a posar en marxa una bugaderia d’autoservei, primer premi del Taller d’emprenedors 2022

Entrega premis taller d'emprenedors
Les autoritats amb els guanyadors d’aquesta edició (SFG)

Aquest dimecres s’ha clausurat la 22a edició del Taller d’emprenedors amb l’entrega de premis als guanyadors a la sala d’cctes de la Universitat d’Andorra (UdA). Enguany han participat un total de 21 emprenedors, dels quals 14 han acabat el curs amb la realització d’un pla d’empresa satisfactori.

El primer premi, de 2.000 euros, s’ha atorgat a un projecte per a una bugaderia d’autoservei. El segon premi ha estat un projecte de creació de material didàctic, que ha obtingut 1.500 euros. Per últim, el 3r premi, de 1.000 euros, s’ha atorgat a un projecte per a un obrador de gelat artesanal.

L’objectiu de la iniciativa és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. El secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, ha destacat la consolidació del Taller d’emprenedors i ha posat en relleu la importància d’aquest espai per a “aportar coneixements” a totes les persones que volen emprendre, “passant d’una idea a un model de negoci”.

L’acte d’avui dimecres també ha servit per a lliurar els diplomes als emprenedors que han acabat el taller de manera satisfactòria.

El Taller d’emprenedors és una iniciativa del Govern d’Andorra que s’està portant a terme des de l’any 1999 amb la col·laboració de l’UdA i amb professionals del sector privat.

El taller és totalment gratuït per als participants i va dirigit a persones majors de 18 anys que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol classe de projecte empresarial. Cada emprenedor treballa durant el taller en el seu pla d’empresa, en un curs de quatre mesos de durada, de març a juny.

La iniciativa també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l’evolució dels projectes. Es proporciona així una formació integral a l’emprenedor, en àmbits tan diversos com màrqueting, producció, recursos humans, economia i finances, legislació, etc., perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d’empresa de la seva idea de negoci.

En les 22 edicions ja realitzades hi ha hagut un total de 414 inscrits dels quals 311 han elaborat satisfactòriament el seu pla d’empresa. Una bona part d’aquests han aconseguit crear la seva empresa real, aproximadament 112 projectes, a falta de saber com es desenvolupen els projectes d’enguany.

TOTES LES NOTÍCIES