Un bon coneixedor del patrimoni cultural andorrà dirigirà el Museu d’Arqueologia de Catalunya

El museòleg i historiador, Jusèp Boya (Govern.cat)
El museòleg i historiador, Jusèp Boya (Govern.cat)

El Departament de Cultura ha conclòs el procés de selecció de la plaça de direcció del Museu d’Arqueologia de Catalunya que ha atorgat a Jusèp Boya. Una designació que ha estat ratificada aquesta setmana per la Junta de Museus, en una reunió extraordinària, per tractar-se d’un centre de referència nacional en la recerca, conservació i difusió del patrimoni arqueològic català.

Com a expert en el camp de planificació i gestió de museus, ha participat també en diversos projectes de creació o remodelació de diverses institucions museístiques a Catalunya, Espanya, Andorra, Brasil i Panamà. També ha estat director del Musèu dera Val d’Aran.

Jusèp Boya, museòleg i historiador, especialitzat en història medieval per la Universitat de Barcelona, ha estat director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i director del Museu d’Història de Catalunya. Fins ara, ha ocupat el càrrec de director en funcions del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Ha cursat també estudis de museologia, conservació i gestió del patrimoni cultural, a la Universitat de Montréal (Quebec, Canadà) i és membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat de Catalunya. Amb una amplia experiència docent en el camp de la museologia i la gestió del patrimoni cultural, col·labora regularment amb diversos programes universitaris de formació en aquest camp, tant a nivell nacional com internacional, com ara el Màster en museologia i gestió del Patrimoni cultural de la Universitat de Barcelona, la creació del qual va impulsar l’any 1995.

TOTES LES NOTÍCIES