Neix la “Travessa Pas de la Casa”, nova cursa de trail pels punts més icònics de la vila, el 14 d’agost

Presentació de la Travessa Pas de la Casa
Presentació de la Travessa Pas de la Casa (Comú d’Encamp)

Neix la “Travessa Pas de la Casa” una nova cursa de muntanya impulsada amb l’objectiu de diversificar l’oferta d’activitats d’estiu i posar en valor l’entorn natural, amb l’estany d’Abelletes com a punt central dels tres recorreguts i que recorre diversos punts icònics de la vila com el Port d’Envalira, Coll Blanc, etc.

Un dels joves emprenedors impulsor de la iniciativa, Rui Da Costa, ha explicat que “després de participar com a voluntari i corredor a moltes competicions del país vàrem pensar que seria una bona iniciativa una cursa al Pas de la Casa amb tres recorreguts que permetin la participació de tothom”.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, han coincidit en que aquesta és “una iniciativa molt benvinguda per la gent del Pas de la Casa”. El conseller també ha explicat que des del comú es col·labora amb aquesta iniciativa que a més “ha sorgit de joves emprenedors del Pas de la Casa”.

 

Programa

La Travessa Pas de la Casa es durà a terme del 12 al 14 d’agost. Durant els dies 12 i 13, es farà un “village” de l’esport, a la plaça de l’Església, on estaran a la venda diferents productes de les marques col·laboradores i es farà l’entrega dels dorsals i del “welcome pack” consistent en cantimplora, motxilla i gorra.

 

Recorreguts

Els tres recorreguts de la cursa seran el diumenge 14 d’agost i les sortides seran a les 10 h, la distància de 10 km (la cursa Antenes), a les 10.30 h, la distància de 5 km (la cursa Directa), i a les 11 h la distància de prop de 3 km (la cursa Estany). Totes les tres curses tenen el punt de sortida i arribada a la plataforma de Grandvalira al peu del telecabina Pioners.

Al llarg dels tres recorreguts hi haurà 4 avituallaments, assistits per voluntaris i ubicats en els punts més estratègics dels diferents traçats. Encara què la previsió del temps durant aquestes dates és de sol, s’ha tingut en compte la climatologia de la vila, per tant, s’han creat itineraris alternatius en el cas de que el clima o l’estat del terreny dels traçats principals no tinguin unes bones condicions per a la realització de les curses, i d’aquesta manera evitar la cancel·lació d’aquestes.

L’entrega de premis tindrà lloc a les 14 h i, seguidament, s’oferirà un dinar popular per a participants, acompanyants i voluntaris.

CONSULTA AQUÍ ELS RECORREGUTS

TOTES LES NOTÍCIES