FESTI’FLORA, el festival de flora de l’est dels Pirineus proposa 11 activitats per a conèixer l’entorn

Cartell de FESTI'FLORA
Cartell de FESTI’FLORA (AR+I)

Emmarcada en el projecte FLORALAB+, amb una notable participació andorrana; botànics i gestors de l’espai natural de l’est dels Pirineus s’han posat d’acord per a celebrar durant aquest període de primavera i estiu, tot d’activitats relacionades amb la flora. El certamen, sota el nom de FESTI’FLORA, vol apropar i sensibilitzar, fins el 20 de juliol i de manera gratuïta, sobre el món de les plantes i la seva importància. Aquarel·la, exposicions, sortides guiades, xerrades… en total es proposen 11 activitats gratuïtes per a conèixer aquest entorn natural.

L’objectiu del festival és donar a conèixer i formar sobre la “flora rara i amenaçada de l’est dels Pirineus” mitjançant aproximacions diverses, tant lúdiques com tècniques. El caràcter variat de les activitats apel·la els sentits i permet presentar-les a públics diferents: sentir el murmuri de les plantes, flors amb formes i colors sorprenents, històries antigues, remeis, tradicions, paisatge… i també permeten entendre que “no estem sols al Pirineu”, assenyalen des de l’organització. Es tracta d’un “patrimoni excepcional, amb més de 4.000 plantes i un munt de secrets”.

Les activitats proposades a Andorra compten amb la col·laboració del Parc natural de les Valls del Comapedrosa, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, el Comú d’Encamp, Andorra Sostenible o el Parc Natural de la Vall de Sorteny i un seguit de nombrosos col·laboradors.

El Festival de la Flora del Pirineu és un esdeveniment comú a tota l’àrea del projecte FLORALAB+, i ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA** 2021-2027), a França pel Fonds national d’aménagement et de développement du territoire (FNADT) i per l’autofinançament del conjunt de socis beneficiaris del projecte.Més informació sobre les activitats i les inscripcions en el següent pdf.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]