Els preus del túnel d’Envalira s’actualitzen segons l’IPC

Accés al túnel d'Envalira (SFGA)
Accés al túnel d’Envalira (SFGA)

El Govern ha aprovat la nova proposta de tarifes del túnel d’Envalira per a l’any 2024 presentada per la societat concessionària d’aquesta infraestructura: Túnel d’Envalira S.A. Així doncs, els preus de les 5 classes diferents de peatges s’actualitzen com a resultat de l’aplicació de la fórmula de càlcul establerta en el contracte de concessió que té en compte el còmput dels Índex de Preus de Consum (IPC) interanuals corresponents al mes d’octubre de l’any en vigència d’Andorra, Espanya i França (5,50%, 3,50% i 4,00% respectivament).

Seguint aquests càlculs, les tarifes per al peatge aplicables a partir de l’1 de gener de 2024 queden actualitzades de la següent manera:

ClasseTarifa per a usuaris
Tipus 1 – Vehicles lleugers(vehicles + remolc)7,80 €
Tipus 2 – Vehicles intermedis(furgonetes, vehicles + remolc)13,70 €
Tipus – 3 Vehicles pesants i autocars15,70 €
Tipus 4 – Vehicles pesants i autocars. Alçada superior als 3 metres o més de 3,5 tones19,60 €
Tipus 5 – Vehicles de 2 ó 3 rodes (motos, sidecar,…)4,70 €

Recordar que, un any més, el Govern estipula que el pas dels vehicles pel túnel d’Envalira serà gratuït durant els intervals de temps que el port estigui tancat al trànsit per a garantir, així, l’accessibilitat a la vila del Pas de la Casa. També es manté la reducció del 50% respecte a les tarifes en vigència per als residents i treballadors al Pas de la Casa.

TOTES LES NOTÍCIES