Els cactus, unes plantes d’escàs reg

Cactus
Cactus (Istock.com)

Els cactus pertanyen a la família de les cactàcies, que al seu torn formen part del grup de les plantes suculentes. El seu origen se situa en el continent americà, des d’on es van estendre a altres terres. A més de les seves característiques pues, la principal particularitat d’aquesta espècie vegetal és que la seva arrel, fulles i tiges tenen tal grossor que poden emmagatzemar gran quantitat d’aigua, alguna cosa que no ocorre amb cap altre tipus de plantes.

Encara que els cactus necessiten molt sol per desenvolupar-se, l’acció directa en llargs períodes de temps pot danyar als exemplars més delicats. Les plantes grans són més resistents. Quant a la temperatura, cal protegir-los de les gelades.

Però un aspecte essencial és la terra. Si la planta es conrea en test o jardinera, l’opció més adequada és el substrat especial per a cactus. Si es planta en el jardí, la terra ha de disposar d’un bon drenatge, ja que en cas contrari el cactus no sobreviuria. Els abonaments es realitzen una vegada al mes durant la primavera i la tardor.

Els cactus plantats a la terra del jardí solament s’han de regar a l’estiu, una vegada per setmana. La resta de l’any bastarà amb l’aigua que reben de la pluja. En funció del seu creixement, els cactus s’han de trasplantar a un test major cada dos anys. Un altre aspecte fonamental és la seva multiplicació per llavors, divisió, empelts i esqueixos.

Per Consumer/eroski.com / AMIC – Tot Sant Cugat 

TOTES LES NOTÍCIES