El govern andorrà i la Federació Bruna dels Pirineus, de la mà per a millorar la raça

El govern andorrà i la Federació Bruna dels Pirineus, de la mà per a millorar la raça
El director d’Agricultura d’Andorra amb l’equip del centre de testatge i tècnics (FEBRUPI)

Recentment, el Ministeri d’Agricultura d’Andorra i la Federació Bruna dels Pirineus (Februpi) que agrupa als ramaders catalans que tenen vaques brunes, han signat un conveni de col·laboració per a millorar la raça i, entre altres accions, que els vedells d’ambdues ramaderies estiguin de manera conjunta al Centre de Testatge que la Februpi té a l’Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, al municipi de Montferrer i Castellbò.

L’acord transfronterer s’ha produït després de diverses reunions, així com de visites al Centre i a les fires, tant dels responsables polítics i tècnics del Ministeri andorrà com dels ramaders catalans associats.

Fa uns dies, el director d’Agricultura d’Andorra, Josep maria Casals i diferents tècnics del seu departament varen acompanyar als primers vedells andorrans  a fer el primer testatge que durarà més de 5 mesos al Centre de Testatge, a la comarca de l’Alt Urgell. Aquests vedells han estat seleccionats pel Ministeri andorrà entre els vedells de les més de 50 explotacions que tenen vaques brunes a Andorra. Si tot va bé, altres vedells andorrans continuaran fent estades a Catalunya.

Els responsables del Centre han posat de manifest la importància d’aquest acord de col·laboració que compta amb el vist i plau del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

TOTES LES NOTÍCIES