Aprovat l’ajut per al foment de la producció de vi de qualitat controlada

Vi l'Escol de la Borda Sabaté.
Vi l’Escol de la Borda Sabaté. Foto: Arxiu

S’ha aprovat l’ajut corresponent a l’anyada del 2019, en concepte de foment de la producció de vi de qualitat controlada. L’objectiu d’aquestes subvencions és potenciar la diversificació de les activitats de les explotacions agràries i alhora aplicar el règim de qualitat existent a nous productes.

Així, i tal com s’estableix a partir de la Llei d’Agricultura i Ramaderia i del Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia Vi de qualitat controlada d’Andorra, s’ha adjudicat un total de 12.000 euros a tres productors del país: al celler Borda Sabaté (4.000 euros), a Casa Auvinyà (4.000 euros) i a Casus Belli (4.000 euros).

Aquests ajuts estan adreçats a aquelles explotacions que obtenen productes de qualitat controlada per ajudar a compensar l’increment de costos que suposa les exigències dels processos de qualitat controlada. Així, es fomenta aquest reconeixement de qualitat controlada del vi, que té per objectiu oferir una garantia al consumidor que els vins compleixen amb els requisits establerts, i alhora afavorir la visibilitat en el mercat nacional i internacional d’un producte agrari andorrà d’alt valor afegit.

TOTES LES NOTÍCIES