Vinyes, Gaig, “Sito”, Montellà… Entre els protagonistes de l’Eurocrew Driftshow Andorra

Un vehicle competint en Driftshow a Andorra (FotoEsport)
Un vehicle competint en Driftshow a Andorra (FotoEsport)

Els apassionats del pilotatge espectacular en circuit, del Drifting en particular, tenen una cita ineludible el proper cap de setmana, 22 i 23 de juny, al Circuit Andorra – Pas de la Casa. Seran 7 hores diàries de Drift professional, on podran viure molt de prop les espectaculars evolucions dels millors pilots espanyols de l’especialitat, seleccionats per Eurocrew per a disputar l’esdeveniment. 

Què és el Drifting

Entre les diferents especialitats del món del motorsport, potser, el Drifting sigui la menys coneguda, però, amb tota seguretat, també està entre les més espectaculars de les que es disputen en un circuit.

És originari del Japó i els pilots són veritables especialistes a utilitzar el sobreviratge perquè el vehicle es desplaci lateralment als revolts. Això ha de passar a alta velocitat i mentre el conductor manté el control total del cotxe apropant-se, porta amb porta, als rivals. És obvi, doncs, que ser el més ràpid, no és el més important.

Cal destacar, que l’orografia de la zona on estan ubicades les instal·lacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa són molt semblants als traçats japonesos on es va iniciar aquesta pràctica automobilística, en conseqüència, és l’escenari ideal per a la pràctica del Drifting.Motorsport village

No hi ha cap dubte que el nucli central de l’esdeveniment es viurà a la pista, fins i tot durant la pausa competitiva, els aficionats podran observar amb detall els vehicles dels participants, que se situaran al llarg del traçat. Serà el moment en què els presents tindran la possibilitat de caminar per la pista a escassos metres de les mecàniques que moments abans han vist competir sobre l’asfalt. 

Als voltants de la zona de competició de les instal·lacions del Port d’Envalira s’exposaran durant les dues jornades del Driftshow Andorra, un Hospitality d’un equip de MOTOGP on hi haurà diverses motos habituals al campionat del món de motociclisme. En un altre apartat de la zona, també es podran observar detalladament els vehicles de les 24 hores de Le Mans de l’equip Teo Martin Motorsport. Una exposició de vehicles preparats que també faran les delícies dels aficionats al Drifting.

Estan previstes més sorpreses en aquesta zona annexa a la competició (plataforma 2 del Circuit Andorra). Els que acudeixin a la cita andorrana del Driftshow tindran l’ocasió de gaudir-ne in-situ.Gran novetat del Driftshow Andorra 2024. “Exhibició de campions”

La presència de pilots andorrans a la segona edició del Driftshow, a Andorra, està prevista en una competició en què, aquesta vegada sí, la velocitat serà decisiva per a aconseguir el triomf.

Serà una prova que es correrà per eliminació i per parelles. Pilots com Joan Vinyes, “Sito” Espanyol, Jordi Gaig, Edgar Montellà… entre d’altres, han confirmat la seva assistència, en total seran 16 pilots que, sobre mecàniques molt dispars (ral·lis, clàssics, muntanya…) es disputaran el triomf.

Cal esmentar, que els organitzadors intentaran agrupar, en cadascuna de les mànigues, els pilots amb cotxes de característiques semblants.

Després de l’èxit que va tenir la primera edició (2023) del Driftshow Andorra, Alex Bercianos (director del Circuit Andorra – Pas de la Casa) es mostra optimista davant la nova presència dels millors pilots del Drift al traçat andorrà. Així ho comentava: “Després que l’any passat van ser 3.800 les persones que van passar per taquilla per a presenciar en directe l’esdeveniment, aquest any no hem escatimat esforços perquè l’oferta, tant de competició com a la zona més relaxada, sigui prou atractiva per a portar fins al Port d’Envalira, a més dels aficionats del Drift, als aficionats en general al motorsport”.

A més, Bercianos vol agrair la complicitat que ha tingut, per part del Comú d’Encamp, Protecció Civil i Mobilitat, per a organitzar l’esdeveniment més multitudinari que ha acollit el Circuit Andorra – Pas de la Casa fins ara. Les previsions, segons la venda d’entrades per internet, parlen de 5.000 persones a les grades naturals del traçat del Port d’Envalira.

Així doncs, dissabte i diumenge, la cita és al Circuit Andorra – Pas de la Casa per a viure emocions fortes tant a la pista com a la zona d’exposició.

[do_widget id=category-posts-pro-64]