La Guàrdia d’Ares viurà diumenge la 16a Jornada de Mitologia Pirinenca

Cartell de la 16 edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca (CCAU)
Cartell de la 16 edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca (CCAU)

El poble de la Guàrdia d’Ares (Valls d’Aguilar – Alt Urgell) viurà, aquest diumenge, 23 de juny, la 16 edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca amb un convidat especial: el Pageset de les valls del Cadí, un personatge creat per l’escriptora Dolors Carrillo. La Jornada de Mitologia Pirinenca d’enguany començarà a les 17:30 hores al local social Sebastià Julià de la Guàrdia amb la presentació del conte “El Pageset de les valls del Cadí”, a càrrec de Dolors Carrillo, l’autora del conte. 

Tot seguit es farà la rebuda als canuts dels manairons, creats per El Talleret de la Seu d’Urgell, i començarà un berenar-sopar popular, les inscripcions del qual s’han de fer al correu electrònic cultura@ccau.cat.

A dos quarts de vuit del vespre es posarà en marxa la caminada de la Guàrdia d’Ares al Tarter dels Manairons pel camí vell. Al llarg del recorregut, els caminants podran gaudir de l’espectacle en moviment La nit del solstici d’estiu, una creació de l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell que dona a conèixer diversos elements de la mitologia pirinenca.

Un cop al Tarter, es colliran els manairons i després la festa es clourà amb la música i les danses al ras a càrrec del duet Extremòfils i amb el repartiment de la coca i la xocolata dels manairons.

La Jornada de Mitologia Pirinenca està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell (CCAU), l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Guàrdia d’Ares i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.Des d’aquest enllaç es pot descarregar el programa de la jornada.

[do_widget id=category-posts-pro-64]