Una mesura correctiva al malbaratament alimentari

*Foto: Milà reial @Enric Pàmies

El malbaratament alimentari és un tema crític en la nostra societat. A Espanya cada persona gasta 250 euros a l’any en aliments que al final llença a les escombraries. En altres paraules: cadascun de nosaltres cada setmana llença mig quilo de menjar perfectament comestible.

Afortunadament creix el número de persones sensibles a aquest problema. Un exemple són les empreses i les persones que donen els aliments ja no aptes per a l’ús humà al refugi d’animals Zoo del Pirineu. Els aliments enriqueixen la dieta diària dels nombrosos animals del refugi.

El supermercat Plusfresc de la Seu d’Urgell regularment dona fruita, verdura i pa sec. L’escorxador de la Seu d’Urgell (Mafriseu) proporciona ossos amb restes de carn dels quals s’alimenten el carronyaires que habiten el refugi. El Salí de Cambrils proporciona la sal elaborada artesanalment que no està destinada a la venda. A més, moltes entitats i persones privades donen aliments de manera puntual.

L’equip de la Fundació Zoo del Pirineu vol agrair la implicació de totes aquestes persones i entitats i vol animar als altres a no malbaratar els aliments, sinó buscar una manera útil i beneficiosa per a aprofitar aquestes restes.



*Per a les aus rapinyaires en captivitat és important rebre ossos amb una mica de carn per a poder «gastar» el seu bec d’una manera natural. El bec, igual que les nostres ungles, creix tota la vida.

[do_widget id=category-posts-pro-64]