Sis recursos que ajuden a menjar menys

Plats saludables amb racions raonables quant a la quantitat (iStock)
Plats saludables amb racions raonables quant a la quantitat (iStock)

Si el teu objectiu és perdre pes de manera adequada, reduir les calories que consumeixes o controlar la quantitat que ingereixes de determinats aliments pot ser el principi d’un gran i valuós canvi. Compartim sis recursos per a menjar menys que pots aplicar a casa:

Reduir la densitat calòrica dels teus plats, és a dir, reduir les calories sense modificar el volum o la quantitat d’aliment. Si incorporem aliments amb més aigua o amb aire, que sumen volum sense aportar calories, podrem reduir la densitat calòrica.

Triar preparacions o aliments durs o amb molta fibra, ja que en exigir major grau de masticació i en demorar a digerir-se, produeixen més sacietat i ens ajuden a menjar menys. S’ha comprovat que menjar aliments durs redueix fins a un 13% la ingesta de calories.

Menjar més a poc a poc, que ha demostrat incrementar la sensació de sacietat i, així, ens ajuda a menjar menys en un àpat.

Utilitzar plats i culleres més petites, perquè ajuden a reduir la ingesta d’aliment segons s’ha comprovat en una recerca.

Servir porcions individuals, és a dir, portar un plat ja servit a taula, o menjar una porció de galetes en lloc de menjar del seu envàs, perquè, com s’ha comprovat, ajuda a controlar la quantitat que mengem.

Beure sopa com a primer plat per a menjar menys després, ja que s’ha observat fins a un 20% menys d’ingesta calòrica després del consum de sopa.Per trendenciashombre.com

TOTES LES NOTÍCIES