Senan, la Conca de Barberà i comarques veïnes

La localitat de Senan, a la Conca de Barberà (Diputació de Tarragona)
La localitat de Senan, a la Conca de Barberà (Diputació de Tarragona)

Gairebé la meitat dels municipis de les cinc comarques del Camp de Tarragona són micropobles, és a dir, amb menys de 500 habitants. La majoria d’ells estan concentrats a les comarques de la Conca de Barberà i Priorat. Entre tots sumen 12.732 habitants, xifra que representa només un 2,47% del total de població del Camp de Tarragona, tot i ocupar més d’un terç de la superfície total de les cinc comarques. Aquests petits pobles amaguen racons i històries per descobrir.

Aquesta setmana li toca el torn a Senan (Conca de Barberà)

Senan és un dels pobles més petits del Camp de Tarragona amb només 47 habitants el 2018, segons dades de l’IDESCAT. El micropoble està situat al vessant occidental de la serra del Tallat, formant un queixal entre l’Urgell i les Garrigues, s’agrupa al voltant d’un turó al capdamunt del qual hi havia el castell.

L’església de Santa Maria és l’edifici més emblemàtic, construïda a finals del segle XII gràcies a la influència dels monjos de Montserrat. Si es vol conèixer el municipi, en ser petit, es poden planificar altres visites per a passar tota la jornada o, fins i tot, un cap de setmana.

No s’ha d’oblidar que, a prop, hi ha altres comarques com l’Alt Camp, terra de calçots i castells amb Valls com a capital. I que, també, a la mateixa Conca de Barberà, hi ha el Montblanc medieval.Per www.surtdecasa.cat

TOTES LES NOTÍCIES