S’atorguen 94 beques esportives del programa ARA

La ministra, Mònica Bonell, i el secretari d'Estat, Alain Cabanes (SFGA)
La ministra, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat, Alain Cabanes (SFGA)

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, juntament amb el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, han presentat aquest dilluns la concessió de 94 beques esportives del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA) per al 2023-2024, amb un import global de 376.321 euros. Pel que fa a les modalitats s’han atorgat 7 en la d’Elit; 4 en la de Pre-elit; 23 en la de Promeses; 5 en la de Joves Promeses; 5 en la d’Esports Col·lectius i 50 en la de Tecnificació d’ARA.

Respecte a l’any passat, s’han becat 24 esportistes més en aquest cicle d’ajuts i l’import ha augmentat un 20%. “Aquest increment reflecteix el nivell dels esportistes del nostre país i la bona salut que gaudeix l’esport federat”, ha assegurat Alain Cabanes.

Com a novetat, aquest any s’han atorgat les primeres beques Esports Col·lectius a cinc esportistes. Aquesta va dirigida a esportistes a partir de 16 anys amb projecció a la professionalitat a mitjà-llarg termini, que formen part de la selecció nacional i que competeixen amb un equip d’alt nivell fora d’Andorra.

A més, s’ha obert una nova línia d’ajuts, anomenada Postbeca, dirigida a esportistes que han format part dels programes Promesa, Pre-elit o Elit com a mínim durant quatre anys i que tanquen la seva etapa esportiva d’alt rendiment. “Volem acompanyar els esportistes els mesos següents a la seva retirada, a nivell físic i psicològic”, ha explicat Mònica Bonell.

Durant la presentació, la ministra Mònica Bonell també ha anunciat que s’estudiarà el desenvolupament d’un ajut Esport-estudi que s’adapti a les necessitats de totes les modalitats esportives del país per a aquells esportistes que formin part del Programa ARA. “Estem treballant conjuntament amb el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats per a elaborar un estudi del que suposaria la implementació”.

Els objectius del programa de beques ARA continuen sent múltiples: promoure la continuïtat i constància de l’entrenament de l’esportista en l’esport escollit; motivar els esportistes perquè aconsegueixin el seu màxim rendiment esportiu; incrementar la qualitat dels esportistes perquè puguin representar Andorra en les competicions de màxim nivell; i potenciar l’esport d’elit al país.

TOTES LES NOTÍCIES