Pros i contres de la dieta vegana

dieta vegana
Dieta vegana (Wikipedia)

El veganisme és un estil de vida que s’ha tornat molt popular en els últims temps, en el qual no consumeix cap producte d’origen animal. És important, però, acudir a un especialista en nutrició per saber si es té o no alguna deficiència que sigui important suplir. A més d’ajudar al fet que el maltractament animal es minimitzi i de reduir el mal al planeta, aquests són uns altres dels beneficis nutricionalment i de salut:

Baixa el colesterol en sang. Consumint una major quantitat de verdures, fruites i cereals i deixar el consum de carn, fa que el colesterol en la sang baixi.

Prevenció de malalties com el càncer. Hi ha estudis que assenyalen que l’estil de vida vegà ajuda a prevenir malalties com el càncer, ja que es deixen de consumir aliments processats.

Aporta beneficis a llarg termini. Es minimitza el risc de patir malalties que normalment es presenten quan s’és d’edat més avançada.

No és tan complicat. En l’actualitat és possible obtenir els nutrients a través de suplements alimentaris. Cal consultar un especialista.

Quant a la possible part negativa, aquesta es presenta principalment quan no es realitza sota la supervisió d’un especialista en nutrició.

Poden presentar-se deficiències de certs minerals.

Sense bona informació, podem ocasionar-nos greus danys a la salut. Econòmicament no és molt accessible.

Sense els suplements alimentaris correctes es pot posar en risc la salut.

 

Per Mujerde10.com / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES