Llum verda per a la creació del Laboratori Nacional d’Epidemiologia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

El Consell de Ministres ha aprovat la creació del Laboratori Nacional d’Epidemiologia. Aquesta es deriva de l’impacte de la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat, que ha obligat a reconfigurar les prioritats dels executius arreu del món. En la seva primera fase se situarà al Laboratori d’anatomia patològica ubicat al SAAS.

D’aquesta manera, i tal com ha destacat el ministre, el Laboratori Nacional donarà efectivament resposta a curt termini a la situació generada per la crisi sanitària, i a més, a mig termini permetrà dotar el país d’una estructura que aglutini talent i recursos en matèria de recerca epidemiològica.

D’aquesta manera, ha indicat Benazet, té el doble objectiu de disposar de capacitat de reacció i anticipació a possibles situacions similars i potenciar el desenvolupament d’aquest sector sanitari al país. El Laboratori constarà d’una unitat d’innovació i desenvolupament en els àmbits de la biotecnologia, la immunologia, la genòmica i l’anàlisi computacional que permeti el seguiment tant del virus SARS-CoV-2 com d’altres que es considerin.

La nova estructura permetrà, per exemple, donar suport a accions com les campanyes de cribratges massius i fer el seguiment de l’evolució epidemiològica del coronavirus. A més, promourà l’ús de pràctiques internacionals i fomentarà la cooperació amb institucions foranes.

TOTES LES NOTÍCIES