L’índex de vendes de les grans superfícies cau un 16,4% al desembre

Una noia fent la compra. Foto de Anna Shvets de Pexels
Una noia fent la compra. Foto d’Anna Shvets de Pexels

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -16,4%, a preus corrents, el mes de desembre del 2020 respecte al desembre de l’any anterior.

Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix el -7,8% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el -22,9% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (+2,1%) i de la d’Espanya (-2,0%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -17,0% al desembre del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen el -8,8% i les vendes de la resta de productes disminueixen el -23,3%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al desembre del 2020 cau el -3,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, entorn el 61% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

TOTES LES NOTÍCIES