Escacs: l’equip femení s’imposa a Lesotho i el masculí perd amb Israel a les Olimpíades de Chennai

Congrès FIDE d'escacs
Imatge del congrés FIDE d’escacs amb Francesc Rechi, president del FEVA (segon per la dreta). Foto: FEVA

Aquest diumenge, la selecció femenina d’Andorra ha vençut clarament a l’equip africà de Lesotho, per 3 a 1, a les Olimpíades d’escacs de Chennai. La primera partida en acabar ha estat la del quart tauler. La Jana, amb peces blanques, ha jugat un atac Indi del Rei aconseguint la iniciativa i, quan semblava que tenia la victòria al seu abast, ha escollit el camí equivocat i la posició s’ha girat completament en contra.

Al segon tauler l’Ariadna ha jugat amb molta energia i ha llençat un atac contundent que li ha deixat amb peons d’avantatge en un final que ha guanyat sense dificultat.

L’Andrea, al primer tauler, ha aconseguit un nou triomf que li ha permès aconseguir el títol de WFM a falta de dues rondes. La tercera victòria ha arribat al tercer tauler on la Silvia ha jugat una partida molt seriosa.

 

El masculí cau, com era previsible, amb Israel

Avui, diumenge, l’equip masculí tenia un altre matx molt complicat contra Israel i, el rival, no s’ha confiat després del torneig que està duent a terme Andorra i ha donat el màxim amb 4 grans mestres de 2.600 d’ELO de mitjana.

En el quart tauler, Josep Maria Ribera, perdia després d’una errada de càlcul. El seu rival ha controlat l’encontre en tot moment. Tot i la lluita i tenir avantatge, Óscar de la Riva, en el tercer tauler, també ha acabat fent una errada de planificació i ha perdut el punt.

Jordi Fluvià tampoc ha pogut amb el fortíssim jugador que havia estat entre els millors del món, I. Smirin .Lance Henderson, en el primer tauler i després de 5 hores i mitja de joc i al voltant de 100 jugades, com en les últimes partides, ha aconseguit defensar un final amb peó de menys i ha aconseguit unes taules molt meritòries.

En el dia d’avui, diumenge, també s’han celebrat en el congres de la FIDE les eleccions del president i vicepresidents. Ha estat reelegit per gran majoria, Arkady Dvorkovich, acompanyat en la seva candidatura per l’excampió del món, Viswanathan Anand.

TOTES LES NOTÍCIES