L’ACA participa a les primeres Jornades de l’Energia i Ciutats Sostenibles

Un noi circulant amb patinet
Un noi circulant amb patinet. Foto de Gabriella Clare Marino a Unsplash

L’Automòbil Club d’Andorra participa en les primeres Jornades de l’Energia i Ciutats Sostenibles, que se celebren aquest divendres 18 i dissabte 19 de juny a Sant Julià de Lòria i que tenen com a objectiu fomentar  l’adopció de les energies renovables i la mobilitat sostenible. 

A la jornada d’aquest divendres, dedicada a ponències i taules rodones, l’ACA ha convidat el responsable de projectes de mobilitat del RACC, Ricard Casalins, perquè expliqui les propostes que s’engloben sota el segell d’ACA Impuls MoraBanc. Serà d’11 a 11.45 h a l’Auditori Claror, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. 

La jornada de dissabte se centra en activitats familiars de conscienciació amb propostes per a infants a partir de 3  anys. Aquí el Club organitza una activitat de sensibilització per a la conducció de patinets elèctrics. Sota el lema “Un  patinet no és una joguina”, farà pedagogia envers un mitjà que s’ha popularitzat notablement en els darrers temps i que s’ha incorporat amb força dins de la mobilitat urbana actual. 

Durant la jornada, que tindrà lloc en el recinte habilitat al carrer Verge de Canòlich de Sant julià de Lòria de 10 a 14 i de  16 a 19 h, l’ACA oferirà, en grups de 6 persones, cursos gratuïts de 30 minuts de durada, que inclouran tant una part  teòrica com una part pràctica en circuit tancat. Per participar-hi cal inscriure-s’hi a https://aca.ad/vehicles-mobilitat personal. 

 

RACC Mobility Institute 

La ponència de divendres és a càrrec de Ricard Casalins, enginyer superior industrial per la Universitat Politècnica de  Catalunya i màster en màrqueting i vendes per ESADE. Casalins lidera el RACC Mobility Institute, una plataforma  impulsada pel RACC i per Deloitte, i de la qual l’Automòbil Club d’Andorra és membre, que té com a missió generar i compartir coneixement de mobilitat en ple moment de canvi en aquest àmbit i explorar les oportunitats que aquest nova  conjuntura ofereix a empreses i entitats. 

La ponència versarà sobre l’ACA Impuls MoraBanc, una aliança entre les dues organitzacions que li donen nom que té com a objectiu fomentar a Andorra propostes de mobilitat segures, eficients, inclusives, mediambientalment  responsables i democràtiques o, en altres paraules, impulsar la mobilitat del futur. 

ACA Impuls MoraBanc desenvolupa actualment dues línies de treball: l’Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club  d’Andorra (IMACA), que ha arribat recentment a la novena edició, i la campanya de seguretat viària Missió Zero  Accidents, iniciada per l’ACA i el Govern d’Andorra, que després de dedicar-se a motoristes i cliclistes el 2019, i  conductors d’automòbils el 2020, enguany se centrarà en els vianants.

TOTES LES NOTÍCIES