La taxa de reproducció del coronavirus es manté lleugerament per sota d’1

mascaretes
Mascaretes de roba. Foto: ARXIU

La taxa de reproducció del coronavirus es manté lleugerament per sota d’1 i se situa, aquest divendres, en el 0,96. Això vol dir que cada infectat contagia a menys d’una persona de mitjana. El percentatge de positivitat en els tests realitzats és del 8,6%. Així n’ha informat el Govern durant la compareixença del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, per actualitzar les dades epidemiològiques.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 5.725 persones –4.868 corresponen a la segona onada–, això són 109 casos nous diagnosticats en les darreres 24 hores. El total de defuncions fins a la data és de 75. Es registren 4.675 altes, dels quals 3.871 són de la segona onada, 90 d’elles han rebut l’alta entre la tarda d’ahir dijous i el matí d’avui divendres.

Així, ara hi ha 975 casos actius, dels quals 8 resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i 9 a l’UCI (7 dels quals requereixen ventilació mecànica). A la planta COVID-19 habilitada al centre sociosanitari El Cedre hi ha 1 resident, després que dos padrins s’hagin recuperat de la malaltia.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 55 aules estan sota vigilància activa –14 total i 41 parcial– i 31 en vigilància passiva.

TOTES LES NOTÍCIES