Gran iniciativa solidària de Cars for Smiles Andorra

Vehicles participants al primer Cars for Smiles Andorra (Andtropia)
Vehicles participants al primer Cars for Smiles Andorra (Andtropia)

Cars for Smiles, el moviment solidari sense ànim de lucre que va néixer fa 10 anys a Barcelona per a portar l’alegria i la motivació a infants i adolescents amb malalties greus, ha celebrat aquest dissabte, al Circuit Andorra Pas de la Casa, la seva primera edició en terres andorranes. L’esdeveniment, que ja fa més de 10 anys que se celebra a Barcelona i més recentment també a Madrid i a Salamanca, ha reunit una quinzena d’adolescents de copilots i els corresponents pilots al Principat.

Alguns dels cotxes participants han estat vehicles exclusius de mítiques marques com Aston Martin, Ferrari o Porsche. Però també s’hi ha afegit alguns models clàssics que han fet les delícies dels més joves. Entre els pilots destacats, s’ha comptat amb la participació de Margot Llobera, participant al Rally Dakar, i amb Patrick Lemarié, que entre altres, ha estat pilot de proves de Fórmula 1 i actualment és el fundador i director de l’escola de pilot Feed Racing.

El propòsit d’aquest projecte és crear il·lusió i somriures als joves que pateixen una situació de vulnerabilitat, sigui pel motiu que sigui, així com brindar suport a les seves famílies. A més de proporcionar-los una experiència única i motivadora, els diners recaptats a través de les donacions que realitzen els pilots (propietaris dels vehicles) són destinats al 100% al projecte de colònies de tardor “Desconnectar per connectar” que organitza Creu Roja Andorrana per a aquests mateixos infants i adolescents. En total, s’han recollit 4.185 euros, tot i que es poden veure incrementats en els propers dies perquè encara està obert el canal de donacions al web www.carsforsmiles.org.

Cars for Smiles és una associació sense ànim de lucre, dedicada a portar alegria i suport a joves amb malalties greus o cròniques o en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies a través d’experiències amb cotxes d’alt rendiment i relacionades amb el món del motor. Els qui formem part d’aquest moviment són professionals procedents de diferents camps que volem aportar la seva experiència i posar-la al servei dels joves, les entitats que els recolzen i les empreses que patrocinen i col·laboren amb el projecte. “És per a nosaltres una experiència que ens permet sortir dels nostres espais particulars, de vegades molt egoistes, i que ens aporta satisfaccions”, explica Martijn Elvers, president de l’associació. 

Alguns dels pilots participants han destacat la il·lusió que han pogut veure en els ulls dels seus copilots i la diversió compartida de la que han gaudit al llarg de la jornada.

La jornada ha començat a les 9.30 hores amb l’arribada dels primers cotxes al punt de trobada (Plaça del Dos Valires a Escaldes-Engordany) i ha seguit amb la presentació del projecte i un esmorzar a la Sala d’Actes d’Andbank. Cap a les 11.45 hores s’ha sortit cap al Circuit Andorra Pas de la Casa. A partir de les 13.00 hores, ja al circuit, s’han fet diverses rondes de rodatges i experiències a bord dels supercotxes, amb la participació dels adolescents com a copilots. L’acte ha continuat amb un dinar al mateix circuit, i s’ha tancat a la tarda d’aquest dissabte amb una visita al Museu de la Moto a Canillo

Cars for Smiles ha generat un impacte positiu a les ciutats de Barcelona i Madrid des dels seus inicis i, aquest cop, ja s’ha repetit aquí a Andorra. Gràcies a l’esdeveniment, s’han pogut recaptar més de 100.000 euros donant suport a més de 15 entitats. Aquesta primera edició Cars for Smiles Andorra 2024, no hauria estat possible sense la confiança dels patrocinadors: Aston Dealers, Circuit Andorra Pas de la Casa, MyAndBank, Total Energies (del Grup Sant Eloi), i el Comú d’Escaldes-Engordany. També hi ha hagut altres col·laboradors que han fet possible la iniciativa.

[do_widget id=category-posts-pro-64]