Els equips Robotics Laser, Mini 3D, i LB, guanyen la final de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom

Foto de família de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom internacional de robòtica educativa
Foto de família de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom internacional de robòtica educativa

Amb molta il·lusió i també nervis s’ha disputat aquest dissabte la final de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom internacional de robòtica educativa que organitza al país Andorra Telecom. Així, a les deu del matí s’ha iniciat la primera de les quatre rondes que cada equip ha pogut fer al tauler de joc i que ha permès als equips anar ajustant el robot per a assolir el màxim de punts i millorar la classificació.

Finalment, han estat els equips Mini 3D en la categoria Elementary; l’equip Robotics Laser en la categoria Star i l’equip LB en la categoria Junior, els que han aconseguit guanyar la final andorrana i, per tant, tindran accés a la final nacional espanyola que se celebrarà a Almeria els pròxims 14 i 15 de setembre. La final mundial se celebrarà aquesta edició a Turquia.

Vint-i-nou participants, d’entre 6 i 18 anys, han posat a prova els aprenentatges que han adquirit en els darrers mesos, preparant la competició, i que se centren en el disseny i programació del robot.

Des d’Andorra Telecom, Inés Martí, responsable d’esdeveniments i responsabilitat social empresarial de la companyia, ha felicitat a tots els equips participants pel treball fet i ha mostrat la satisfacció per aquests primers deu anys de la World Robot Olympiad a Andorra, “el que demostra la consolidació del torneig d’una competició de robòtica educativa que estimula el pensament crític, creativitat i resolució de problemes entre els participants”.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego League (FLL), que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robot Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees – ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

[do_widget id=category-posts-pro-64]