Fitch Ratings referma la nota d’Andorra en BBB+ i perspectiva estable malgrat la pandèmia

Façana de l'agència Fitch Ratings
Façana de l’agència Fitch Ratings. Foto: ARXIU

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva en estable. En la nota publicada per l’agència aquest divendres a la nit, els avaluadors han valorat positivament l’entrada del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI) el passat octubre. L’agència posa en relleu que suposa, d’una banda, una xarxa de seguretat per al país; d’altra banda, que dona accés a assistència tècnica en diversos aspectes, segons assenyala el Govern en un comunicat de premsa.

Pel que fa a l’afectació econòmica derivada de la pandèmia de SARS-CoV-2, Fitch Ratings destaca que l’augment de l’atur ha estat modest, tot i la profunda contracció econòmica. Aquest fet es dona en part, segons l’agència, a les polítiques d’ocupació a curt termini endegades per l’Executiu. També destaquen que la despesa ha patit un augment limitat tot i els significatius paquets d’ajuda econòmics aportats pel Govern.

L’agència d’avaluació també lloa la tasca de diversificació del deute andorrà i valora de manera positiva les polítiques d’internacionalització, que permeten allargar el venciment promig del deute.

Finalment, Fitch Ratings destaca que la dependència del sector turístic, lligada amb rebrots de la pandèmia de COVID-19, tindrà com a resultat una recessió econòmica el 2020. No obstant, l’agència opina que Andorra té la capacitat d’absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi que afecta a la gran majoria de països.

TOTES LES NOTÍCIES